mandag 6. mai 2013

Sothøner (Fulica atra)Jeg ble glad for å kunne fotografere Sothøner på land slik at man bedre kan se de store føttene og lange beina denne fuglen har. Mine tidligere bilder av Sothøna har vært av den i sjøen, og da har den vært veldig sky. Nå kom jeg over de på en gressplen ved et vann, og disse var forholdsvis tamme.

Bildene er tatt ved Gentoftesjøen i Danmark med et lite kompaktkamera så bildekvaliteteten kunne gjerne ha vært enda bedre.Ser at en og annen av disse var ringmerket. Legg merke til de kraftige tærne. Tre lange tær med svømmehud på tærne, men ikke mellom de.


Man skjønner godt at denne fuglen har fått navnet Sothøne. Gråsvart og likner mye på en høne både av utseende og på den rykkete måten den beveger seg på land.2 kommentarer:

 1. Oj,- det nest nederste viser virkelig godt de kraftige tærne... har aldri tenkt over hvordan de kunne se ut, egentlig,- så det var artig!
  Synes kompaktkameraet gjorde en riktig så god jobb, jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar Monica!
   Alltid hyggelig!

   Ja, et kompaktkamera er utmerket på nært hold og denne lot meg faktisk komme ganske så nær. De var faktisk ganske så tamme disse der de lå spredt utover en gressplen og hjvilte seg mens folk spaserte forbi.

   Veldig fornøyd med å få de på brikka i helfigur. Slikt ser man jo ikke når de er på vannet.

   mvh Knut

   Slett