mandag 9. desember 2013

Rødstrupe i hagen


Plutselig dukket denne Rødstrupen opp på fugleforingsplassen i hagen min. Den var alene blant mange andre mer vanlige vinterfugler som meiser og finker og til og med en Flaggspett. Har lest at dette er ganske vanlig, for den er en såkalt solitær, det vil si en fugl som lever for det meste alene, i motsetning til mange andre fugler som er svært sosiale.

Litt overrasket over å se en Rødstrupe som jeg trodde dro sydover før vinteren kom, men jeg har lest at noen kan overvintre.

I motsetning til de andre fuglene som forsynte seg godt av maten i treet mitt, så spiste denne kun det som havnet på bakken. Det har snødd godt de siste to dagene, så bakken var dekket av et tykt teppe av hvit snø.

Selv om snøen hjalp godt på lysforholdene, så besøkte Rødstrupen meg kun om morgen og kvelden hvilket gjorde at jeg måtte øke ISO en del for å få tilfredstillende eksponeringer.

Den var også veldig sky, og stakk av bare av lyden av lukkeren på kamera. Heldigvis kom den tilbake igjen, gang på gang, etter en stund.


Du kan lese mer om Rødstrupen eller Rödhake som den heter på svensk her: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rödhake
6 kommentarer:

 1. lekre rødstrupebilder, har ikke sett den i snø før

  SvarSlett
 2. ikke bare søt også veldig pen fugl.

  SvarSlett
 3. Rødstrupa er en skikkelig tøffing som klarer seg gjennom vinteren. Synes disse bildene ble veldig fine.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av den vakre rødstrupen. Rødstrupen kalles også Tiurklokke, fordi den begynner å synge så tidlig om morgenen, gjerne før tiuren begynner morgenspillet.

  Torbjørn Wingsternes

  SvarSlett
 5. Ja Rødstrupen er en flott gjest på foringa der den lyser opp med sine fine farger. Her har du fått en flott serie bilder.

  Ottar

  SvarSlett