fredag 24. mai 2013

Sivhøne bygger rede


På vei forbi dammen hvor Sivhøneparet holder til oppdaget jeg at de hjalp hverandre med å bygge rede inne i sivet. Sivhøne hannen tok sine runder rundt omkring, rev løs gammelt siv, svømte tilbake til redet og overleverte stråene som Sivhønemor velvillig tok imot. Dette gjentok seg gang på gang.

Noen unger kunne jeg ennå ikke se, og det er ikke godt å si om det var egg der. Sivhøne mor ville i alle fall ikke forlate redet. Sivhønene kan få to kull hver sommer, så egg kan godt være på gang allerede.


Om noen uker er jeg tilbake igjen, og da er jeg spent på å se om det er unger i dammen.


4 kommentarer:

 1. Flotte bilder av denne skye fuglen, ikke let å komme nært innpå. Er nok mange Siv- og Sothøner som har fått ødelagt redene sine pga flom nå.

  SvarSlett
 2. Tusen takk Robert!

  Ja, du har nok rett i det. Denne høna har det nok trygt og godt da den er i en liten damm med begrenset innsig av ferskvann. Dessuten er dette i Bohuslän hvor det ikke regner like intenst som i indre deler av Østlandet.

  Men sky er den. Det går en gangvei forbi dammen, og jeg ser at straks folk stopper opp så svømmer den lenger bort. Som du ser av bildene vokser det allerede nytt siv ganske fort og høyt, så reiret vil snart ikke være mulig å se.

  Tidlig på morgenen er den å se rundt i hele dammen, og så lenge jeg satt helt stille en times tid våget den seg rundt omkring.

  mvh Knut

  SvarSlett
 3. stilig bilder, ikke noen lett art å fotografere

  SvarSlett