lørdag 11. mai 2013

Sivhøne take off


Dammen var nesten for liten, da denne Sivhøna skulle prøve å ta av.

Med mange og lange byks løp den over vannet og klarte 
til slutt 
å ta av fra vannflaten. 

DET klarte dessverre ikke jeg å ta bilde av. 
Kun tilløpet.

:-)


Situasjonen oppsto da noen forbipasserende stoppet opp fordi de så meg sitte der, og så lurte de på hva jeg tok bilder av. Den klassiske situasjonen som oppstår rett som det er. Nysgjerrige mennesker som ikke vil noe vondt. Det er bare det at de forstyrrer hele settingen, - det være seg om jeg tar makrobilder eller fuglebilder. Med det resultatet at motivet forsvinner.

Jeg kan jo tildels skjønne det. Når jeg er ute og fotograferer, så kler jeg meg etter situasjon og behov, og da går det ikke alltid i merkeklær akkurat. Og capsen min er gammel og utvasket. Og når jeg har ferie gror skjegget fort. Så de tenker vel sikkert at der sitter det en gammel og merkelig mann, og hva holder han på med da? De ser jo ikke det jeg ser, og før de vet ordet av det er som sagt motivet borte vekk.

Noen som kjenner seg igjen? Da går jeg enten hjem eller så prøver jeg først å være hyggelig og dernest vente tålmodig på at neste mulighet skal by seg. Så var det bare det da at familien venter hjemme, og at jeg lovet å ikke være altfor lenge borte.

:-)

2 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke annet enn å smile av dine små historier, Knut! Men du verden, du fikk en rekke flotte bilder av sivhøna i serien under, ser jeg!
  Disse to bildene er morsomme,- for selv om ikke fuglen er det dominerende, så forteller bildene en historie, liksom.
  Ha en alle tiders helg, Knut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Monica!
   Ja, jeg lo godt og har smilt mye siden over disse bildene.

   God helg til deg også!

   mvh Knut

   Slett