fredag 4. april 2014

Tjeld - video


Min andre video ble av en Tjeld. Utfordringen var at det var ganske så uforutsigbart hvilken retning den skulle gå i. Og med en kraftig telelinse ble resultatet en noe rykkete panorering.

Men det er jo av slike utfordringer man høster erfaringer. Denne gangen er videoen lastet opp til Youtube i enda høyere oppløsning. Det burde gi en bedre bildekvalitet i visningen som blir best om man ser den på YouTube og ikke i visningensvinduet på Blogger.

Jeg har ikke kommet så langt at jeg har lært meg å etterbehandle videoene. Dette er derfor rett ut av kamera som heller ikke har noen mulighet for justering av skarphet, kontrast eller annet av bildekvaliteten.

Likevel synes jeg at videoen duger for å få et inntrykk av hvordan en Tjeld beveger seg og oppfører seg i sitt naturlige miljø.

Jeg er imponert over bildekvaliteten på Canon SX50. Jeg benytter et lite stativ og effektiv brennvidde er ca 1000mm. Kameraet var innstilt på blenderprioritet så blenderen var f/8.


2 kommentarer:

 1. Så artig at du er i gang med video, Knut...men når jeg skal spille av denne, så viser den bare at videoen er privat, i motsetning til videoen under....
  Ønsker deg en fin helg:)

  SvarSlett
 2. Gøy å se videoen din, Tjeld er en flott og spennende fugl synes jeg.
  Bra utført!

  Ottar

  SvarSlett