torsdag 2. januar 2014

Gråtrost (Turdus pilaris)


Og jeg som trodde at Trost var Trost. Inntil jeg leste om Troster på Wikipedia og fant at Troster er en gruppe med fugler hvor det er ca 340 arter!

Den jeg så i toppen av treet hos naboen var nok en helt vanlig Gråtrost, den mest vanlige av gråtrostene. Men jeg trodde jeg hadde oppdaget noe uvanlig for denne har jeg ikke sett så mye til her i Grebbestad, Bohuslän. Desto flere Svarttroster er det her og mange Stær. Jeg blander ofte de to fuglene med hverandre.

Men når jeg titter i arkivet mitt så ser jeg at jeg har sett Gråtrosten desto mere i Oppegård, Norge. Se her: http://knutsfugler.blogspot.no/2013/05/gratrost-turdus-pilaris-mater-unger.html

For å få den nærmere må jeg nok endre menyen på fugleforinga mi. Har lest at flere har hatt suksess med å sette f eks et eple på en spiker, - helst litt søte epler sies det. Så jeg får prøve det. Trosten spiser jo helst insekter og metemark om sommeren og bær og gammel frukt om vinteren.

Bildet ble tatt med en Nikon D7100 på 600mm of f/5 og er dessuten croppet en del. Et meget vanskelig motlys.

3 kommentarer:

  1. Gråtrosten er vel vår mest tallrike trost, og det virker som at den endrer adferd med årene. Ser man 20-30 år tilbake var dette en rein trekkfugl som forsvant helt om vinteren, men de siste årene ser det u til at fler og fler overvintrer.

    SvarSlett
  2. Hmm.Intresangt.340 arter!Måltrosten er da kansje en gråtrost?husker den sangen som barn :)Vi har mangen svartroster men ingen trost eller stær enda.Fint bilde.Nikon D7100 kjempekamera:))

    SvarSlett
  3. 340 species look like's a huge different kind of birds really interesting to see them flying.

    SvarSlett