søndag 28. juli 2013

Hvilken and er dette?Kanskje ikke så lett å se bakfra, men hvis du ser på bildene under kan du kanskje fortelle meg hvilken and dette er. Det var et par av disse som var vesentlig lysere brune enn de andre stokkendene den var sammen med. Er det en ung stokkand som ennå ikke har fått sin praktdrakt?

Hvis noen kan gi meg svar blir jeg veldig glad.

5 kommentarer:

 1. Jeg har akkurat lurt på det samme, Knut! Vet ikke om du fant denne på Østensjø, det gjorde ihvertfall jeg,- og jeg så den der også i mars... akkurat like mye lysere enn de andre... skal sjekke det opp.
  Du, den linerleserien under var da utrolig flott, så søt når den blåser seg opp på den måten.
  Ha en fin ukestart:)

  SvarSlett
 2. Hei Knut kanskje du få hjelp her http://www.fugleforum.no/ i hvertfall er det en veldig pen and.

  SvarSlett
 3. Hei. Dette må være en noe lys juvenil(ung) Stokkand. I alle fall hvis den var nesten like stor som de andre stokkendene.
  Men jeg mener denne drakten burde være skiftet ut til en mørkere før mars måned, så det kan jo også være at det er en slags hybrid, evt ispedd med tamfuglgener.

  SvarSlett
 4. Hei og takk til dere alle!

  Jeg har postet den på fugleforum, men jeg har ennå ikke fått noe svar. Mulig du har rett Jørn at det er en hybrid. Det vet jeg lite om, men er ikke det en krysning av to arter? Så da blir jo det spennende spørsmålet hva en stokkand har parret seg med av annen type and.

  SvarSlett
 5. Jon Olav Larsen som er moderator på Fuglebloggen.no sier at: Dette er en stokkand med fargefeil, lysere pga manglende pigment i fjærene. Relativt vanlig, men ikke noe man ser veldig ofte.

  Interessant og noe som jeg aldri har sett, så her lærte jeg enda noe mer om fugler. Tusen takk Jon!

  SvarSlett