onsdag 13. mars 2013

Grønnfink (Carduelis chloris)

Bildet er manipulert ved å legge på en bakgrunn.
Dette ble gjort for å oppnå en mindre forstyrrende bakgrunn.

Grønnfinken er lett å fotografere fordi den liker å sitte stille og sole seg. Bortsett fra her da, for  dette var en lite solfylt dag.

Grønnfinken spiser både frø og insekter og kommer gjerne på foringsplassen. Den søker gjerne etter mat som har falt på bakken på foringsplasser og man lurer nå på om dette er årsaken til at så mange grønnfinker har dødd i de senere årene. Hos grønnfink er blodforgiftning med e-coli vanlig forekommende i forbindelse med infeksjon med den encellede parasitten Trichomonas gallinae. Parasitten forårsaker betennelse i munnhule, svelg og spiserør, og gjør det vanskelig for fuglene å innta næring og baner i sin tur vei for e-coli bakteriene som kan gi blodforgiftning. Kilde: Norsk Ornitologisk forening.

Grønnfinken er i kraftig tilbakegang i hagefugltellingen, og årets telling er det dårligste året for grønnfinken siden fugletellingen startet for seks år siden. Fram til år 2011 var den en av de vanligste fuglene og ble sett i halvparten av hagene. I år ble den bare sett i ca 37% av hagene.

Visste du at Grønnfinken er en av de fuglene som synger mens den flyr!

Grønnfinken er veldig sosial og lever ofte i store flokker. Noen trekker sørover, mens andre overvintrer.

Jeg tror dette er en hunnfugl.

Du kan lese mer om Grønnfinken her: http://sv.wikipedia.org/wiki/Grönfink

Og lyden av den kan du høre her: http://www.fuglar.no/galleri/lyder.php

1 kommentar:

  1. Denne bakgrunnen gjør et komplett hele,- perfekt!
    Du tilfører noe helt eget i alt du gjør,- det er liksom ikke bare en fugl på en gren,- vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men synes at de blir små kunstverk disse fuglebildene, samtidig som de er "dokumentariske"... Jeg har jo ikke lyst å legge ut et eneste fuglebilde etter hver jeg har vært en tur her inne,- (men jeg gjør det sikkert, allikevel) Bøyer meg i støvet, Knut!
    :)

    SvarSlett