søndag 29. september 2013

Løvsanger (Phylloscopus trochilus)


Jeg tror dette er en Løvsanger, men jeg synes mange fugler er vanskelig å bestemme. Denne dumpet ned på fugleforinga mi hvilket er litt rart da den ikke finner yndlingsretten sin der. Den spiser gjerne insekter og bær og ikke frø som jeg serverer.

Om Løvsangerer skriver Wikipedia:
Løvsanger (vitenskapelig navn Phylloscopus trochilus) tilhører sangerfamilien. Sammen med heipiplerke er den Norges mest tallrike fugl.


Løvsangeren er en liten og nett fugl med lyst grønngul fjærdrakt. Det mest karakteristiske med fuglen er den hvite eller gulhvite øyenbrynstripa. Brystet og strupen er gulhvit, hvitere på buken. På oversiden er den gråbrungrønn. De tynne beina er som oftest grårosa, men kan iblant være mørk brungrå. 

Løvsangeren er knapt mulig å skjelne fra gransanger i felten bare på utseende. Sangen er imidlertid svært ulik, og lokketonen - et tostavet huit - kan med noe trening skilles fra gransangerens enstavelses lokketone.4 kommentarer:

 1. Det var en fin serie av en sanger...som jeg ikke skal forsøke å artsbestemme. Mange av dem er så like at, som du sier, det er lyden som må til for å vite forskjell på dem.

  SvarSlett
 2. Herlighet så lekre bilder av denne sangeren... begynner å gjenta meg til det kjedsommelige om de flotte bakgrunnene... men du er så dyktig på det! Hvilket objektiv har du brukt her, Knut?

  SvarSlett
 3. Her har du fått en fin serie av Løvsangeren, likte alle men best det første.

  Ottar

  SvarSlett
 4. Super serie.! Liker alle bildene.

  SvarSlett