mandag 2. september 2013

Jakten på Storskarven


Du verden som jeg beundrer denne fuglen her. Den er raskere enn meg, smartere og listigere enn meg.

I hele sommer har jeg prøvd å komme på skuddhold, men alltid stikker den av enten ved å ta til vingene og fly sin vei eller bare dukke og forsvinne helt for så å dukke opp altfor langt unna meg.

Sist søndag lekte den seg med meg. Jeg hadde observert den på den vanlige plassen nede ved båthavnen. Jeg tok mange bilder av den på lang avstand hvor den syntes bare som en prikk i bildeflaten.

Men så hørte jeg et plask rett bak meg. Jeg snudde meg brått rundt og der var den bare 6-7 meter bak meg inne i båthavna! Den så på meg bare noen få sekunder, og jeg var så paff at jeg ikke rakk å flytte stativet og ta bilde før den enda en gang dykket og forsvant.

I det jeg skulle pakke sammen utstyret mitt og komme meg hjem til frokost, oppdaget jeg til min store forbauselse at den satt rolig på nabobrygga og tørket vingene. Skarvens fjær trekker til seg vann hvilket gjør at den ikke får den samme oppdriften under vann som andre sjøfugler. Dette gjør den til en fantastisk dykker og den svømmer både hurtig og dypt og lenge under vann.

Noen få bilder fikk jeg av den der den satt på nabobrygga (se til slutt i bildeserien) før den fløy av gårde igjen. Denne gangen var jeg bedre forberedt og nærmere så jeg fikk noen bra fluktbilder av den i alle fall.

4 kommentarer:

 1. Flotte bilde av skarven, likte hele serien men favoritten blir bilde nr.4

  Ottar

  SvarSlett
 2. Fine bildet det Knut, synes du var veldig heldig med lyset i fluktbildene, har let for å bli for mye skygger I slike motiv.

  SvarSlett
 3. Imponerende Knut, rett og slett!
  Ha en flott dag:)

  SvarSlett
 4. du imponerer stadig Knut, flott !

  SvarSlett