tirsdag 21. juli 2015

Kaie, kråke - ungfugl eller syk?
Kaier er vanligvis sosiale dyr som opptrer i grupper. Denne Kaien derimot streifet alene omkring på jakt etter mat i fjæra. Først trodde jeg det kanskje var en ungfugl fordi den virket så pjuskete i fjærdrakten. Da jeg kom hjem og tittet nærmere på bildene så ble jeg mer usikker. Det kan se ut som den har et sår på siden av hodet og på forkroppen er den nærmest ribbet for fjær. Rundt nakken er det så tynt med fjær at man aner den tynne halsen gjort synlig også av motlyset i den lave morgensola.

Jeg håper virkelig den klarer seg og at det bare er en ungfugl som ikke har fått utviklet hele fjærdrakten sin. Men naturen er nådeløs og er det et svakt individ så vil den nok ikke overleve. Survival of the fittest, heter det jo.


Det var svært vanskelige forhold for fotografering da sola sto lavt og lyste sterkt. Bildene er derfor ikke de beste. Jeg legger de ut for å høre hva andre tror om at dette er en skadet fugl eller en ungfugl.


Se den tynne halsen! Fuglen ser nesten ut som en Gribb. Dette er vel ikke normalt? Er også litt usikker på om det faktisk er en Kaie eller om det er en Kråke. Synes nebbet virker litt kraftigere og lenger enn på en Kaie.1 kommentar:

  1. Ja det er ikke lett og si gitt!!Fløy den ?Spiste den?Størrelse stor liten forhold kaie /kråke?Den har jo lang stjert.. Ungfugl da ja.Virker som Kaie på bildet.Genetisk feil?.Midd? eller katteangrep.Ikke godt å si.du får holde ett øye med den.Flott dokumentert.

    SvarSlett