søndag 26. april 2015

Kråke (Corvus cornix)


Bare en vanlig Kråke, men det er sjelden jeg får den på så godt skuddhold og så fint lys som ga et godt inntrykk av fjærdrakten. Vanligvis stikker de av så snart de ser skyggen av meg. :-)


3 kommentarer:

 1. Stram kar det der. Kråke er typisk en fugl vi ikke ser så nøye på, men som er veldig flott ved en nærmere titt.

  SvarSlett
 2. Hei Knut.
  Min mor observerte at 5 stk svartbak drepte 3 stk kråke den 22 mai 2015.Kråkene ble deretter fløyet opp i luften og droppet med i berget gjentatte ganger før de ble partert og spist av svartbakene.
  Er dette normal adferd i fra svartbak? Var dette forsvar av reirplass eller matauk?
  mvh Paul Wathne

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, så tragisk! Naturen kan være grusom.

   Jeg tror ikke dette er en normal hendelse, men svartbakene trenger tilgang til mat kontinuerlig så dette kan ha vært et desperat forsøk. Tror vel helst at dette handler om å forsvare revir i hekketiden. Jeg har sett flere slike kamper på livet løs. Sjelden jeg ser at de voksne fuglene dør i slik kamp, men jeg har sett flere fugleunger bli drept.

   I en vik der hvor vi har vår hytte har et par med svaner slått seg ned, men også et hekkemåkepar og sildemåker. dessuten er tjelden en hyppig gjest selv om jeg ikke tror at de har redet sitt der. Her er flere fuglepar tett innpå hverandre og det kan oppstå heftige utfall dem i mellom i løpet av hekketiden. Jeg ser angrep og jeg observerer at anttalet unger blir færre i løpet av sommeren.

   Survival of the fittest heter det jo på engelsk.

   Slett