Så kom også en Stillits til fugleforinga mi. Nøtteskrikene dominerte fullstendig og skremte bort de fleste av småfuglene, men denne Stillitsen viste seg mer modig enn de fleste andre.
En utrolig vakker fugl, så vakker at jeg har lest at man i Mellom-Europa setter den i bur også fordi den synger like vakkert. Slikt skulle ikke vært lov, og er vel kanskje heller ikke det. I forrige århundre var den så populær som burfugl at det ble drevet regulær handel med slike fugler.
Du kan lese mer om Stillitsen på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Stillits
Her i landet er stillitsen en mindre vanlig fugl og sees mest høst og vinter. Den streifer da omkring i små flokker, gjerne i tettbygde strøk, og besøker byløkker og andre åpne steder hvor det vokser borre, tistel og andre høye kurvplanter. Frø av slike ugressplanter som stikker opp over snøen er stillitsens viktigste vinterføde.
Fuglen er tillitsfull og lar seg ofte betrakte på nært hold. Vår og sommer ser vi den forholdsvis sjelden . Den hekker årlig flere steder rundt Oslofjorden, og det er også funnet reder på Jæren og Lista.
Du er heldig som har stillitsen på foringa. Veldig flott fugl. Denne har jeg kun sett en gang. (Hadeland)
SvarSlettTusen takk for kommentaren Torbjørn!
SlettDet var første gangen for meg å se denne flotte fuglen.
Flotte bilder av den fargerike Stillitsen, favoritten blir det første.
SvarSlettOttar
For en flott fugl du har fått besøk av, Knut!
SvarSlett:)
Tusen takk til Ottar og Monica!
SvarSlettOg i dag kom det 2 stykker på besøk på foringsplassen min. Aldris sett dem før. Flotte var de.
SvarSlettJa, er de ikke flotte? Så heldig du var som fikk se dem. Noen steder er det svært mange av dem og andre steder ingen.
SlettHar hatt besøk av et par stillitser på fuglemateren de siste dagene. Praktfulle, sitter lenge og koser seg med maten mens de kikker seg omkring. Så flyr de vekk, og kommer tilbake etter en stund. I fuglemateren er det hakkete solsikkekjerner. Stillitsene "søler" litt, så det kommer spurver, skjærer og til og med en skogsdue og plukker opp "smulene fra de rikes bord" på bakken rett under fuglemateren, som henger i et plommetre. Andre gjester er kjøttmeis, blåmeis, grønnfink og rødstrupe.
SvarSlettSå heldig du er som får besøk av denne vakre fuglen. Selv har den ikke besøkt meg på lenge. Du har sikkert en fin foringsplass.
SlettTusen takk for kommentaren din!