søndag 29. juni 2014

Toppdykker


Endelig klarte jeg å komme på skuddhold til denne flotte Toppdykkeren på Østensjøvannet. Og jammen hadde den ikke klart å fange en fisk også. Jeg har alltid lurt på om det er fisk i dette vannet og det er herved bevist. En lang og slank en så jeg tenker med en gang på Gjedde.


I ly av gresset satt jeg på huk til beina ble skikkelig vonde og jeg måtte reise meg opp. Da forsvant selvfølgelig Toppdykkeren som vanlig. Den hadde dukket opp fra intet da jeg egentlig fulgte en Toppand (som også var ganske så sky), så den trodde nok ikke jeg var der før jeg reiste meg opp.

Det ble en lang serie med bilder på ganske bra skuddhold. Bildene av Toppdykkeren med unge ble tatt litt lenger bort, så det er neppe samme fuglen. Kanskje var dette et par og kanskje det var hunnfuglen som var sammen med ungen.

Klikk på bildene og se de i stor størrelse!
5 kommentarer:

 1. Flott fugl. Synes dette ble bra portretter av toppdykkeren.

  SvarSlett
 2. Den toppdykker ungen er bare nydeligt!!Skarpt og godt selv på lang avstand!(Det sliter jeg med selv om jeg har en tamron 18-270mm.Han i butikken holdt på å le seg ihjel når han spurte om hv slags objektiv jeg brukte til fuglefotografering..270 mm er INGENTING sa han.Jaja en lærer så lenge n lever.Ser litt på Tamron 70-600 mm som kommer på tilbud i august men men det er de peng da)Har alldrig sett Toppdykker, men den var fin i fargen og tegninger.Supert!Toppand kan jeg være enig med deg er spesiell sky..sitter inne i sivet nesten hele dagen nå den har unger!Takk for titten da!Mvh Anita

  SvarSlett
 3. det første bilde er jo helt fantastisk Knut !

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av den vakre Toppdykker med unge, likte hele serien.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Dæv.... der satt den... også med fisk da gitt! Flott serie av denne superkjappe fuglen, Knut!
  Jammen mye flotte bilder over også, siden sist jeg var innom:)

  SvarSlett