fredag 27. desember 2013

Mitt første år som fuglefotografNår det nå nærmer seg slutten av året er det på sin plass å gjøre opp status for mitt første år som fuglefotograf. Jeg startet denne bloggen med mitt første innlegg den 27. januar 2013. Etter det har det blitt mange innlegg og mange har besøkt bloggen min. Over 18.000 visninger har det blitt. Det er gøy å se på statistikken at jeg har hatt besøkende fra 10 land og med USA på andre plass. Ikke vet jeg hvem som der besøker meg så ofte, men hyggelig er det i alle fall.

Det mest sette bildet på bloggen min er bildet dere ser av Linerlen øverst i dette innlegget. Våt og pjuskete er det vel kanskje mange som føler med den.

Jeg har ikke helt tallet på antall forskjellige arter jeg har klart å ta bilder av, men det er i alle fall over 50 arter så langt. De fleste er fotografert i området der vår hytte ligger i  Bohuslän i Sverige. En opptelling jeg foretok i går sa meg at bare her har jeg sett mer enn 35 forskjellige arter. I tillegg har jeg fotografert en del ved Østensjøvannet i Oslo.

Men av artslisten til den norske ornitologiske foreningen ser jeg at det er mange fler å ta bilder av. Listen er nå på 368 forskjellige arter i Norge.

Jeg har fulgt med på det svenske mesterskapet i fuglefotografering (se min liste over linker: SM i Fågelfoto) og blitt imponert over hva "proffene" får til og på mangfoldet av arter også i Sverige. Skjønner da at jeg nok vil måtte kalle meg amatør så lenge jeg lever for proffene legger nok ned mye mer tid enn jeg noen gang vil få anledning til, - tror jeg. Og investerer i langt dyrere utstyr enn jeg kan forsvare. Og har så enormt mye mer kunnskap om dette enn meg.

Men "So what"? Det er jo gleden av å fotografere, - gleden av å vite at nå, akkurat nå klarte jeg å ta et godt bilde av en så vakkert fugl, som betyr noe. Og det å jakte med kamera for å fange det vakre og studere det enda bedre når man sitter og betrakter detaljene i vår vakre natur når man får det opp på skjermen.

Hva er så mine mål, eller kanskje jeg heller burde si håp, om å fotografere neste år?

Det er to fugler jeg har jaktet på i år, men som jeg fortsatt ikke synes jeg har fått de bildene av som jeg hadde ønsket. Og de finnes også i stort omfang i vårt område på hytta. Det er Storskarv og Gråhegre. Disse er meget sky, veldig på vakt og har så langt stukket av når jeg har kommet dem for nære. Men jeg har ønske om at jeg til neste år, - kanskje sommer, skal klare det. Planene er i alle fall klare i mitt hode. Så får vi bare se om det lar seg gjøre.

Så takker jeg alle som har besøkt bloggen min og spesielt takker jeg de som har lagt igjen kommentarer. Godt Nytt År ønsker jeg dere alle!


6 kommentarer:

 1. Gratulerer Knut, du kan være stolt ! Jeg ønsker deg og et riktig godt nytt år og meg mange flotte fuglbilder her på din blog :-)
  mange hilsen dirk

  SvarSlett
 2. Du kan være fornøyd med dine fuglebilder, ser frem til nye bilder i 2014.
  Godt nytt fotoår i 2014.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Ja jeg er enig med Ottar!Du kan vere MEGET godt fornøyd med dine fuglebilder!De er alle veldig fine og fortellingen med er absolutt intresang og fagligt bra!
  Den linerlen er veldig fin..ikke rart mangen har sett på den!Ang trafikk og statistikk på blogg..ja jeg er sluttet med å se hvem som besøker og hvilket land..er så mangen og de fleste etterlater ingen spor.Men er glad jeg slipper useriøse henvendelser..fikk mangen av det før ..jeg ordnet på instillingene..Må si meg enig med eg att den HEGREN driver meg NUTS!Den er i alle (hvertfall mange)Bergenske vann..de må ha hatt ett godt årskull..Men søren om eg har fått ett godt bilde av den!Stikker av med engang den ser meg..du vet dette skjeve blikket med hode på tvers like en oldtidsfulg!Men lever i håpet!
  Ønsker deg og dine n rigtig flott 2014.må de forsetter gå i oppfyllelse.Hilsen Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper vi lykkes begge to med å fange Hegren på brikka!

   Godt nytt år til deg og!

   Slett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer Dirk, Ottar og Anita!

  SvarSlett
 5. Tenk, et år er allerede gått siden du startet denne siden, Knut,- og du verden hvilke bilder det har blitt.... I mine øyne er du helt proff,-detaljer, miljø, bakgrunner, uttrykk,- alltid lekkert presentert!
  Måtte dine ønsker gå i oppfyllelse når det gjelder skarv og hegre!
  Til slutt vil jeg bare ønske deg det aller beste for det nye året!
  Klem til deg:)

  SvarSlett