Min drøm i sommer var å få tatt gode bilder av denne spennende fuglen, men nå har sommeren gått uten at jeg fikk de bildene jeg ville ha. Jeg klarte bare ikke å komme nær nok inn på den. Enten dykket den, og ble borte lenge og kom opp enda lenger bort, eller så tok den vingene fatt.
Noen bilder ble det likevel, bare for å dokumentere at jeg i alle fall prøvde.
I Kina lever fortsatt en over 1300 år gammel tradisjon hvor fiskere bruker Skarver til å fange fisk. De har trent fuglene helt siden de ble klekket fra eggene så de er helt tamme. Fiskerne binder en hyssing rundt halsen på fuglene slik at de ikke klarer å svelge de fiskene de fanger. Fuglene vender tilbake til båtene, leverer fiskene og får som premie de minste fiskene. Det sies at Skarvene ikke er dumme og husker om den ikke skulle bli belønnet og da kan de «streike». Dette samarbeidet fungerer veldig godt så lenge fiskerne deler fangsten mellom seg og skarvene.
På Wikipedia står det om Storskarven:
Storskarven er en trekkfugl som blir omkring 80–95 centimeter lang. Vingespennet er 130–160 centimeter og fuglen veier rundt 2,5-3 kg. Det grå nebbet, hvor overnebbet er bøyd ned over undernebbets spiss, er gult innerst ved nebbroten. Voksen storskarv har en hvit lårflkk og mangler fjærtopp, slik toppskarven har. Beina er korte og sitter langt bak på kroppen, noe som er typisk for gode dykkere. De mørke føttene har svømmehud mellom alle fire tær. Baktåen er lang og vender innover.
Mellomtåen har tenner som står på rad som på en kam, og yttertåen er lengre enn mellomtåen. Vingene er korte. Stjerten er avrundet. Skarven har en fjærdrakt som suger vann i motsetninng til andre dykkere som er vannavstøtende. Dette gjør skarven til kanskje havets beste dykker, da den ikke strever med oppdrift fra fjærdrakten. Skarv er funnet i en breiflabbmage på 65 meter dyp, og er observert mens den forfølger en makrellstim. Den er svært sky og endrer retning på mange hundre meters hold om den blir mistenksom.
Du kan lese mer om Storskarven her: http://no.wikipedia.org/wiki/Storskarv
Og du kan høre lyden av den her: http://www.fuglar.no/galleri/lyder.php
Her på en øy sammen med noen Ærfugl hunner.
Fantastisk flott!
SvarSlettDu har rett i det at de er utrolig sky.Det siste bildet er utrolig vakkert.
Ble jo bra bilder det...ikke så lett å komme innpå dem
SvarSlettHei! Jeg skriver hovedoppgave om Phalacrocorax carbo og lurte på om jeg kunne få låne bildene dine? Syns de var så utrolig flotte. Skal kreditere disse til deg og denne siden selvfølgelig
SvarSlettHei,
Sletttakk for at du besøker bloggen min og liker bildene mine. Hvis du finner Etikker i høyre del av bloggsiden min, så finner du mange flere bilder av Skarven.
Du får gjerne bruke mine bilder dersom du krediterer meg, men jeg vil gjerne også at du sender meg ditt navn og litt mer om hvilken hovedoppgave du skal skrive og hvor. Sender du dette til knriise@gmail.com så er det OK å bruke bildene mine. :-) Knut
Fikk et spørsmål fra Lajla, men av en eller annen grunn så vises det ikke på bloggen, men kun i en mail til meg. Hun spør om skarver som er lyse på brystet er ungfugler og svaret er JA.
SvarSlett