torsdag 18. april 2019

Mer enn en fasan


Det var i fjor vi oppdaget at en Fasan hadde kommet til våre trakter. Vi trodde først den var en enslig streifer, men oppdaget etterhvert at den hadde en hunnfugl med seg.

Så i år oppdaget vi at det ikke bare var én, men faktisk tre hunnfugler. Da bestemte jeg meg for å finne ut litt mer om fasaner. For med tre hunnfugler, hvor mange vil det bli av dem etter hvert?

Etter å ha googlet litt leser jeg at hunnene kan legge mellom 7 - 12 egg, ruger i ca en måned og at ungene faktisk er flyvedyktige allerede etter 14 dager. Da skal det bli spennende å følge utviklingen utover sommeren i år. Hvor mange unger blir det og hvor mange vil klare å vokse opp? Det er jo mange villkatter her og også rev og rovfugler også. Trolig blir det vel bare noen få igjen av alle ungene.


Hva jeg også fant ut av min googling er at det finnes mange arter av fasaner, så da ble neste utfordring å identifisere denne som besøker oss. Dette viste seg å være vanskeligere enn jeg først trodde fordi det finnes så mange forskjellige arter. De som finnes der vi holder til har trolig sin opprinnelse fra oppdrett og fangenskap og har trolig rømt. Den første nettsiden jeg fant var fra en som drev med oppdrett og denne presenterte 13 forskjellige og med bilder, så var det ingen av de som liknet på den som besøker oss.

Kanskje er den mest sannsynlige Jaktfasan (Phasianus colchcus), men denne skal være grønn på halsen mens vår er mere mørkeblå. Likevel, etter å ha googlet litt mer, konkluderer jeg med at dette er en Jaktfasan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar