søndag 2. april 2017

Kvinender i Kolbotnvannet


I dag tidlig søndag morgen tok jeg en tur ned til Kolbotnvannet. Hadde tenkt å ta bilder av noen ender for å prøve ut noen nye ideer jeg hadde.


Overraskelsen ble ganske så stor, da jeg oppdaget at blant de mange endene var det også to par med kvinender. Dette er ganske uvanlig, da det stort sett bare er stokkender, grågjess og noen måker som holder til ved vannet. Riktignok observerte jeg i fjor et par sothøner der også, og vannet har hatt besøk av skarv, men dette hører til sjeldenhetene.


For meg så det ut til at kvinendene allerede var i gang med flørtingen for de holdt seg mest som par og kurtiserte hverandre ved å strekke halsen og gjøre rare bevegelser og dans.
Dersom parene kom hverandre for nære, oppsto det lett småkamper hvor vannet sprutet kraftig når den ene hannen jaget bort den andre.En liten video fikk jeg også tatt av morgenstellet.Fikk tatt et par bilder også av stokkendene som forholdt seg rolige til det bråket som kvinendene lagde. Flere andre sto på land og halvsov med hodet vendt bakover kroppen.
4 kommentarer: