søndag 24. november 2013

Jakten på Gråhegren fortsetter


Ikke verdens beste bilde, - jeg vet, men dette var det beste jeg fikk til. Også i dag tidlig på morgenen, ved soloppgang,  prøvde jeg å komme på skuddhold av denne flotte fuglen. Jeg vet omtrentlig hvor den pleier å være om morgenen, og jeg kom så nære som ca 10 meter, da den oppdaget meg. Men kamera var ikke forberedt på nærkontakt. 600mm på 10 meters avstand av en så stor fugl gir ikke noe bra bilde og spesielt ikke når fuglen er i bevegelse.

Den fløy i en stor bue og landet på en brygge ca 200 meter unna (bildet over). Sakte beveget jeg meg i retning av bryggen. Ikke lett å komme på skuddhold så godt synlig som jeg var på en annen naken brygge. Jeg kom vel så nære som kanskje 150 meter før den bare slapp seg rolig fremover og fløy til øya enda noen hundre meter lenger borte.
Litt senere på dagen tok jeg meg nok en tur. Jeg så ingen Gråhegre så nære denne gangen, men jeg så noe rart ute på øya. Trodde først at det var noen steiner som jeg ikke hadde lagt merke til før og tenkte at det kanskje var lyset som var forklaringen på dette. Så tok jeg et par bilder og zoomet inn. Da først oppdaget jeg til min store forbauselse at det var en hel koloni av Hegrer. Jeg kunne telle mer enn tredve av dem! Så det har altså ikke vært én Gråhegre jeg har jaktet på, men mange av dem, - veldig mange av dem!


Desto bedre tenker jeg. Kanskje jeg skal sette opp kamuflasjeteltet mitt ved stranden der jeg pleier å se de og sette meg der enda tidligere en morgen. Kanskje jeg da kan få besøk av en eller flere Gråhegrer? Kanskje verdt å prøve neste gang jeg er på hytta?

Så jakten på Gråhegra fortsetter til jeg har fått ordentlige bilder av den.


Her har jeg laget et utsnitt av bildet over slik at man bedre kan se hegrene som står der på rad og rekk på ett bein og hviler.

9 kommentarer:

 1. flotte hegrebilder, liker spesielt godt det første, herlig stemning

  SvarSlett
 2. ja det første er og min favorit.

  SvarSlett
 3. Hei Knut, her synes jeg du fikk fanget hegra i en flott vinterstemning. Det er noe støy i bildene, men det er I grunnen det som gjør at de utmerker seg, bedre enn sylskarpt denne gangen, synes nr 1 og 3 er spesiellt bra.

  SvarSlett
 4. Ja jeg er ikke såå opptatt av fantastiske bilder, altså pefeksjonene.Menheller det emosjonelle og historien til dem du skriver om i tilleg til bra bilder.!Virkelig vakker tfortalt i tekst og bilde.Såg du virkelig en hel koloni med hegrer?Ja, de er vel enten mangen eller bare en..Du har vært utrolig heldig for de er noen av de mest skye fuglene jeg vet om..som jeg har sagt før..jakter jeg og på dem..i går treff jeg pa en annen Hegre i ett annet turvann...lekkert!I morgen skal jeg sitte meg der den pleier å fiske..før den kommer..den er der ca kl 11.Gleder meg!Jeg har ikke noe kamera å ta bilde med..Men opplevelsen og observasjonene er nok foreløpig.Viste du att det er observert maange agrassehegrer..de hvite..her nord nå.De pleier jo å være i Afrika.Takk for fint innlegg og gler meg til å få se videre hva du får ut av det!Fantastiske fugler.Hilsen Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Anita, jeg har like stor glede av å skrive om bildene som å ta dem. Ofte er det gode historier bak mange av bildene. Og da kan selv et dårlig bilde bli en fin historie.

   Ønsker deg en flott stund når du sitter og observerer! Det er så mye flott og vakkert rundt oss som så mange ikke en gang legger merke til. Kanskje har det vært mange hegrer på øya før også, men bare meg som ikke har sett de.

   Hilsen Knut

   Slett
 5. Virkelig lekre toner i det første bildet av denne stilige fuglen! Blir nok nr1 og 3 som blir mine favoritter i dag:)

  SvarSlett