mandag 28. oktober 2013

Fotoshoot med Stokkender


På Østensjøvannet i Oslo på søndag var det for det meste bare Stokkender å se. Skarven stakk av straks den så meg, men Toppand fikk jeg også bilder av. Ellers så jeg Sothøne, Grågås, Kvitkinngås, Svane, Kråke, Skjære og en masse duer.

Stokkender har jeg så mange bilder av at jeg tenkte jeg måtte finne på noe helt annet. Jeg valgte derfor å fokusere på det fotografiske fremfor det dokumentariske. I bildene har jeg derfor i større grad prøvd å tenke komposisjon, linjer og teksturer og tillater meg da å croppe bildene for å få dette til slik jeg vil ha det.

Selv om de er svært så vanlige, så er dette praktfulle fugler, og jeg synes at detaljene fremtrer enda bedre når man på denne måten får de mer i nærbilde. Nikon D7100 og Nikon 300mm f/4 er en flott kombinasjon som gir masse detaljer i bildene.

Og lyset var perfekt, - tunge regnskyer ga et bløtt lys.


4 kommentarer:

 1. Ja Stokkand er en flott fugl, her har du fått en utmerket serie gode bilder.

  Ottar

  SvarSlett
 2. utrolig skarp og nært Knut og de er så søte og pene !

  SvarSlett
 3. Fine portrett av vår vanligste, og fineste and dette.

  SvarSlett
 4. Åhh ja vakre bilder!!Likte godt nr 1 og to jeg!Var så pent utrykk !syns også de er utrolige tillitsfulle stokkendene.skal si du har ett godt utvalg med fulger i det vannet ditt..må være fantstisk å observere.Her syns jeg alle fuglene har forsvunnet fra plassen min.Lurer på hvor de blir av senhøsten.Baer en liten toppand unge svømmer rundt.Men de siste dager er den og borte.Kjedeligt.Ha en fin tid videre-Kjekt å se på fine bilder hos deg!

  SvarSlett